tisdag 19 juli 2011

Gjorde en lista

5 mindre roliga saker under graviditeten:

  1. Har jättekonstiga smärtor i magen. Har alltid trott att de var den omtalade foglossningen, men fick idaa höra att det då inte ska göra ont i sidan av magen, utan mer mot bäckenet. Så ska kolla upp de nästa gång ja ska ti rådgivningen, va de e som gör så ont.
  2. Humörsvängningar. Hade dom mer tidigare, men lite sitter dom ännu i. Inte så att ja blir flyförbannad över minsta lilla sak, men kan bli jättedeppig plötsligt, o bara vilja gråta över inget. Sen kan ja också bli riktit glad i situationer då de inte finns nåt att vara glad över.
  3. Får inte äta rå fisk. Alltså ja älskar kallrökt eller gravad lax, o ja tycker att de hör till sommaren att äta massor av de. Samt rökt sik - finns de nåt godare än en rökt sik, som ännu e varm? Men denna sommar får ja klara mig utan allt sånt.
  4. Har så otrolit svårt att somna ibland. Kan ligga flera timmar o bara vända o vrida mig.
  5. Ibland finns de vissa saker som ja inte bara kan äta. Fast de e hur gott som helst annars, men vissa dagar går de inte ner. Sen nästa dag kan ja vara hur sugen på de som helst.

3 kommentarer:

  1. kallrökt och gravad lax får man äta som gravid bara man kollar förpackningsdatum om man köper i affären så det inte är flera veckor sen den blev gjord. Så bara man kollar datum och inte äter gammal gravad eller kallrökt lax så går det bra att äta :) du kan själv kolla : http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/gravida/ där står vilka fiskar man kan äta och vad man bör se upp med :)

    SvaraRadera
  2. Ååh, va bra! Har nog hört om dedär, men aldrig hittat nåt på nätet om de. Tack ska du ha! :D

    SvaraRadera